10 semne pentru a vă ajuta să identificați dependența emoțională și iubirea adevărată

0
335

Oamenii au tendința de a confunda dragostea cu dependența emoțională. Dacă nu vă puteți opri să vă gândiți la o anumită persoană, aceasta nu este iubire, ci este dependența emoțională nesănătoasă.

Oamenii care nu au suficientă dragoste pentru ei înșiși, căută acest lucru la alți oameni, si, de obicei, cad pradă relațiilor toxice. Cu toate acestea, dacă puteți identifica o relație ca fiind toxică, există o cale de rezolvare. Persoanele aflate în dependență emoțională au tendința de a-și construi toată viața în jurul partenerului și au tendința de a încerca să controleze fiecare aspect al vieții partenerilor lor.

Darlene Lancer, psihoterapeut, spune că este esențial să se facă diferența între dependența emoțională și iubirea adevărată. Următoarele semne servesc ca un bun indicator că ați putea fi într-o relație nesănătoasă:

1. Dragoste la prima vedere

Contrar credinței populare, nu există “dragostea la prima vedere”. Mulți oameni se grăbesc acasă după prima lor întâlnire, crezând că au găsit dragostea în cele din urmă, dar de obicei nu este așa. Dacă vă aflați într-o astfel de situație, acordați-vă timp pentru a gândi și a înțelege întreaga situație.

2. Gândiți si ascultati

Cheia unei relații de succes este să asculți mai mult decât să vorbești. Dacă, la începutul relației, îl auziți pe partenerul dvs. spunând expresii despre cei din jur, si despre cei care au facut parte din viata lor, acest lucru înseamnă în mod clar că există ceva ce nu s-a terminat. Ascultand, simtiti undeva adânc în interior, ca s-ar putea sa nu fiți persoana potrivită pentru el. S-ar putea să fii tentat să ignori aceste semne, dar nu fii naiv.

3. Ascultati-va prietenii vorbind despre partener

Întotdeauna amintiți-vă că prietenii dvs. au fost acolo pentru a vă sprijini mult înainte de partenerul dvs. Este întotdeauna o idee bună să vă prezentați partenerul prietenilor dvs. la începutul relației, deoarece aceștia pot da o opinie imparțială despre el, deoarece judecata lor nu este întunecată de emoții. Luați-o ca semn de avertizare dacă partenerul dvs. nu dorește să se familiarizeze cu prietenii sau cu familia.

4. Hobby-urile tale nu mai sunt prioritare

Nu uitați niciodată de hobby-urile dvs. de îndată ce vă aflați într-o relație. În general, o persoană cu multe interese este mai atractivă, deci asigurați-vă întotdeauna că nu vă faceți întreaga viață despre partenerul dvs. Hobby-urile sunt menite să vă aducă fericire și plăcere, iar dacă le înlocuiți cu partenerul, va fi nedrept față de el, fiindca pe măsură ce vă așteptați ca acest lucru să vă aducă același timp și bucurie, veti avea supriza neplacuta de nemultumire.

5. Nu ignorați neajunsurile lor

Nu puteți niciodată justifica partenerului dumneavostra neajunsuri pe baza unor traume emoționale venite din trecut. Niciodată nu trebuie să va feriți de orice sentiment pe care îl aveți pentru că nu doriți o confruntare emotionala. Ar trebui să fie suficient de confortabil sa împărtășesti ceva ce te face să te simți incomod cu partenerul tău.D

6. Opinia partenerului este Totul

Integritatea unei persoane este determinată de poziția sa asupra diferitelor lucruri. Dacă vă simțiți presați de partenerul dvs. pentru a face ceva ce nu ați crezut vreodată că veți face, atunci acest lucru ar trebui să fie suficient pentru a vă face să înțelegeți că această relație ar putea fi toxică. Întotdeauna păstrați-vă cel care sunteti, indiferent de ce ar putea spune ceilalți.

7. Gelozia este evidentă

Gelozia este un lucru real și este prezent în aproape toate relațiile. Partenerii dvs. au datoria de a aborda aceste probleme într-o manieră sănătoasă și de a vă acorda incredere. Dacă, în loc să vă abțineți de la ceva care vă face să vă simțiți incomod, si partenerul dvs. mai da si vina pe tine, atunci este nevoie de reevaluarea relației dumneavoastră.

8. Nu puteți funcționa fără partenerul dvs.

Când intri într-o relație nouă, vrei să-ți petreci tot timpul cu partenerul tău. Cu toate acestea, timpul departe este mai valoros decât ați putea realiza inițial. Vă permite să vă goliți capul și să vă gândiți la alte lucruri, dar gândurile cum ar fi “Unde este partenerul tău” și “Cine este cu el?” nu ar trebui să-ți consume tot timpul. Este mai bine să abordăm aceste probleme în serios.

9. Încercați să vă compensați comportamentul rău

Este cunoscut faptul că judecata ar putea fi întunecată de emoțiile tale în ceea ce privește ceea ce face omul iubit. Cu toate acestea, nu ar trebui să fiti orb cand ceva este in neregulă. De exemplu, dacă observați o scădere a atentiei partenerilor dvs. la scurt timp după începerea relației, ar trebui să vă ganditi bine si sa nu ii gasiti scuze.

10. “NU” nu este o opțiune

Într-o relație sănătoasă, este datoria fiecărui partener să respecte dorințele celuilalt. Dacă partenerul tău te forțează să mergi la evenimente care nu te interesează sau nu iti plac, si nu vrea să audă niciodată răspunsul “nu”, atunci este timpul să te gândești la întrebarea îngrozitoare: “El merita sa fac acest efort?”.

Cea mai bună persoană care te poate ajuta să iti dai seama de prezența unui astfel de semn într-o relație și sa iesiti dintr-o relatie toxica, esti chiar TU! Nu aștepta sa fie prea târziu, deoarece, odată cu trecerea timpului, devine mult mai greu să ieșiți din relații toxice, oricat de mult ti-ai dori sa ia sfârșit.

Adaugă părerea ta

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.