AOLEU! Mananc nervos?!

0
571

Realizezi ca a mânca nervos este o boală?! Da, este!

Deschizi frigiderul și fără să îți dai seama, iei ceva din el, mănânci… și mănânci, și nu e ora mesei. Atunci când mâncăm nevrotic, folosim alimentele ca o singură cale de a face față emoțiilor negative. 

Hai ca sunt sărbătorile, hai ca ai perioada menstruală, hai ca ai poftă de dulce…Astea sunt lucruri normale care nu ar trebui să te descurajeze sau să îți ridice prea mari probleme. Dar daca mănânci foarte mult, necontrolat, de neexplicat, si nici nu ti-e foame, suferi de o boală numită tulburare de alimentație. Da, cateodata mănâncăm  în exces din obișnuință, fie atunci când stam în fața televizorului, fie când socializăm cu prietenii. Dar, de cele mai multe ori mâncatul compulsiv, nervos, este rezultatul unor probleme emoționale. Clar și imaginea asupra corpului tău  sau a vieții tale este una negativa.

Mâncatul emotional se referă la o întoarcere spre o zonă de confort  decât spre starea de foame. De cele mai multe ori cel în cauză se află într-o stare de stres. Cine mănâncă când e fericit?

Dacă devii conștient de acest lucru atunci ești cu un pas spre vindecare.

Sa punem punct acestei situatii! Echilibreaza-ti viata! Fii atent la alimentatie! Mananca la ore fixe! Poti face asta! Fixul care îți schimbă viața înseamnă  schimbarea obiceiurilor alimentare și a modului în care te privești, raportat la mâncare.

Spune: POT să fac asta.

Mă iubesc mai mult azi decât am făcut-o ieri.

Adaugă părerea ta

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.