Consecinţele dezastrului de la Cernobîl în imagini! VIDEO aici…

0
1092


La 26 aprilie1986, un test de rutină la centrala nucleară de la Cernobîl a evoluat ieșind de sub orice control. Au urmat evenimentele dramatice, care au condus la catastrofa nucleară civilă – cea mai rea din istoria lumii.

La 26 aprilie 1986, o emisie radioactivă de 10 ori mai mare decât bomba nucleară de pe Hiroșima a avut loc la centrala nucleară de la Cernobîl din interiorul Uniunii Sovietice. Este notata în ​​istorie ca una dintre cele mai grave dezastre de acest gen.
Explozia s-a produs în jurul orei 01:30, distrugând capsula de beton din jurul reactorului. Aerul a pătruns în interior interacţionând cu grafitul fierbinte şi radioactiv, în urma reacţiei obţinându-se CO gazos inflamabil care a provocat un incendiu în reactor. În total 8 tone de substanţe radioactive au fost aruncate din reactor şi împrăştiate în jurul zonei sau luate de vânt.
Explozia a fost însoţită de emisii de gaz şi praf radioactiv, iar vânturile au purtat aceste scurgeri în toată Europa centrală şi de sud. Treizeci și unu de oameni au murit în accident, iar nenumărate vieți au fost afectate pe termen lung de expunerea la radiații.


Radio Europa Liberă – Moldova

Aproximativ 350.000 de persoane au fost forțate să-și evacueze casele în “Zona de excludere nucleară”, zona aflată pe o rază de 19 km (30 km) în jurul centralei. Orașul cel mai afectat a fost Pripyat, Ucraina – a fost abandonat rapid și rămâne gol până în ziua de azi. Veti privi imagini care arată cum este zona în prezent.

Explozia de la Cernobîl a provocat moartea a 31 de angajaţi ai reactorului şi din echipele de intervenţie. Potrivit unui raport din 2006, radiaţiile au ucis între 30.000 şi 60.000 de persoane în decursul anilor.

sursa

Adaugă părerea ta

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.