Cum ar putea tehnologia să schimbe corpul uman? In 2100, din cauza tehnologiei, oamenii vor avea cocoașă, pleoape duble și creier mai mic.

0
751

Oamenii de știință au încercat să afle cum vor fi afectați oamenii viitorului de dependența de gadget-uri, deoarece efectele tehnologiei moderne nu sunt întotdeauna pozitive, mai ales asupra corpului uman.
Rezultatele sunt șocante! Compania TollFreeForwarding a realizat un model 3D care ne arată cum vor arăta oamenii în viitor. Simularea este bazată pe o serie de previziuni științifice. Numită „Mindy”, femeia anului 2100 este cocoșată, din cauza sutelor de ore petrecute în fața calculatorului la birou și pe stradă, mergând cu telefonul în mână. Mușchii ei au evoluat în așa fel încât să limiteze problemele de spate cauzate de poziția incorectă adoptată în fața monitorului.

„Când petreci ore întregi uitându-te în jos la telefonul mobil, gâtul îți debalansează coloana vertebrală. În consencință, mușchii gâtului s-ar putea mări pentru a putea susține gâtul și capul fără efort. Statul în fața calculatorului înseamnă și bustul tău este scos în față, în loc să stea drept și aliniat”, a explicat experta în sănătate Caleb Backe, de la Maple Holistics, citată de Mirror

Mai mult, Mindy are un craniu mult mai gros decât al nostru, menit să protejeze creierul de radiațiile emise de telefoanele mobile, despre care mulți cred că pot cauza problee grave de sănătate. De asemenea, creierul femeii din 2100 este mult mai mic. Acest lucru se bazează pe teoria că un stil de viață sedentar va reduce capacitatea creierului uman. Totodată, ea are mâna permanent într-o poziție ce seamănă cu o gheară, iar cotul este îndoit la 90 de grade, pentru a putea sta cu telefonul mobil ore întregi fără probleme.


„Modul în care ținem telefoanele mobile în mână provoacă dureri și întinderi. Unele persoane dezvoltă sindromul de tunel cubital. Acesta este cauzat de presiunea pusă pe nervul ulnar. Asta duce la senzație de amorțeală, furnicături, slăbiciune și dureri”, a explicat doctorul Nikola Djordjevic de la Med Alert Help. Mindy are și pleoape duble, care o feresc de lumina excesivă emisă de numeroasele dispozitive pe care le folosește. Cu toate că acest model 3D este extrem și creat să șocheze populația, nu este departe de ceea ce cred unii oameni de știință că se va întâmpla în viitor.

Kasun Ratnayake de la Universitatea din Toledo sugerează că această evoluție radicală a adaptabilitatii ar putea limita cantitatea de lumină dăunătoare la care sunt expuși ochii. “Oamenii pot dezvolta o pleoapa interioara mai mare pentru a preveni expunerea la lumina excesiva, si lentile ochiului pot fi dezvoltate in asa fel incat sa blocheze lumina albastra care intra, dar nu si alte lumini cu lungimi de undă mari, cum ar fi verde, galben sau roșu”, a spus el.

„Tehnologia ne overă comoditate, conexiune, entertainment și multe altele, dar există și un preț de plătit. Expunerea excesivă poate fi în detrimentul sănătății noastre”, a explicat Jason O’Brien, COO al TollFreeForwarding, compania care a creat-o pe Mindy. 

Adaugă părerea ta

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.