Dublarea alocaţiilor pentru copii intră în vigoare. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea

0
121

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea PSD privind dublarea alocaţiilor pentru copii. Astfel, această majorare ar urma să intre în vigoare începând cu luna martie. 

Şeful statului afirma, săptămâna trecută, că nu are niciun motiv să nu promulge legea, iar termenul pentru această decizie este 18 ianuarie. În plus, preşedintele mai spunea că aşteaptă de la Guvernul României detalii privind modul în care se vor plăti aceste alocaţii majorate. La o zi după această declaraţie, premierul Ludovic Orban anunţa, tot la Palatul Cotroceni, că este posibil ca Executivul să amâne intrarea în vigoare a legii, până în vară. Orban explica faptul că în actualul buget pe 2020 nu există bani prevăzuţi pentru această dublare a alocaţiilor, decisă la sfârşitul anului trecut, şi că este nevoie de o rectificare bugetară, pentru alocarea fondurilor. Cât vor fi alocaţiile pentru copii Potrivit legii promulgate de preşedintele Klaus Iohannis, alocaţiile pentru copii se majorează astfel: a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art.1 alin.(3); c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap”. Legea intră în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care aceasta se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că partidul va solicita, oficial, convocarea unei sesiuni extraordinare a Legislativului, pentru pensiile speciale, după ce liberalii au spus că nu pot dubla alocaţiile, din cauza acestor pensii.
Citeşte întreaga ştire: Dublarea alocaţiilor pentru copii intră în vigoare. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea.

sursa aici


Adaugă părerea ta

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.