Guvernul bolnav de reformită cronică, încearcă să ascundă sub preș problemele. Multă incompetenţă, ignoranţă şi un total dispreţ faţă de nevoile elevilor, studenţilor şi profesorilor

0
364


Ceea ce face Guvernul Dancila este o „bătaie de joc la adresa educaţiei româneşti”. Asta în condiţiile în care actualul guvern se laudă mereu că elevii, studenţii şi profesorii sunt o prioritate a actului de guvernare.
Realitatea contrazice flagrant guvernul Dăncilă. Astfel că România este ţara din UE cu cele mai multe şcoli cu toaletă în curte, este ţara în care mii de elevi sunt nevoiţi să facă naveta zeci de kilometri pe jos, este ţara cu una din cele mai mari rate ale abandonului şcolar din întreaga UE şi totodată ţara în care mii de profesori renunţă anual la vocaţia lor pentru a se recalifica în alte ţări.

Klaus Iohannis spune că Guvernul suferă de ”reformită cronică”. ”Acest Guvern, care suferă de reformită cronică, încearcă să ascundă sub preș problema promovării slabe la examenele naționale”, afirmă șeful statului.
Guvernarea PSD continuă să facă experimente cu efecte grave asupra educației copiilor din România. Cea mai recentă măsură luată de ministrul interimar al Educației Naționale cu privire la admiterea în licee, pentru anul școlar 2020-2021, este nu doar îngrijorătoare, ci și extrem de nocivă pentru întreg sistemul de învățământ.

Ordinul prevede repartizarea automată a elevilor cu note sub 5 la Evaluarea Națională în învățământul profesional, este un demers mai degrabă segregaționist, care nu ține cont de individualitatea fiecărui elev. Măsura ignoră faptul că evaluarea națională nu este un test de aptitudini și nu reflectă nici competențele specifice fiecărui copil, nici preferințele individuale pentru o carieră ulterioară.

În loc să crească atractivitatea și calitatea învățământului profesional, acest Guvern, care suferă de reformită cronică, încearcă să ascundă sub preș problema promovării slabe la examenele naționale. Măsura forțează elevii să meargă, fără o minimă orientare și consiliere, într-o direcție care nu are poate nicio legătură cu ceea ce știu și le place. Efectul va fi amplificarea abandonului școlar, nicidecum creșterea calității procesului educațional.
Această guvernare se dovedește încă o dată incapabilă să rezolve problemele de fond, care generează, de multe ori, rezultatele slabe ale copiilor.
Măsura luată de ministrul PSD transmite și un semnal profund greșit legat de rolul învățământului profesional în societatea noastră. Se perpetuează, astfel, ideea că „la profesional” merg cei mai nepregătiți și că această rută educațională este mai degrabă o penalizare, decât o șansă de împlinire.
Învățământul profesional este esențial pentru formarea viitorului României și trebuie sprijinit în demersul de a forma specialiștii și meseriașii de care avem nevoie.

In timpul actualei guvernări s-a înregistrat cea mai slabă rată a promovabilităţii la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională, nu mai puţin de o treime din absolvenţii de liceu şi gimnaziu nu au fost în stare să treacă aceste examene.
Multă incompetenţă, ignoranţă şi un total dispreţ faţă de nevoile elevilor, studenţilor şi profesorilor.

Adaugă părerea ta

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.