La 56 de ani Nadia Comaneci a executat un exercitiu la sol in platoul unei televiziuni!!!

1
2923

La 56 de ani Nadia Comăneci a executat un exercitiu la sol in platoul unei televiziuni!!!

Fostul înotător Marc Spitz a provocat-o pe Nadia să repete exerciţiul de la sol pe care l-a făcut în 1976 la Montreal. Ea a acceptat imediat şi a refăcut celebrul moment din anul 1976. Nadia Comăneci a fost invitată alături de soţul ei Bart Conner, de Carl Lewis şi Merc Spitz la o emisiune de la Sport TV, unde cei patru mari foşti campioni vorbesc despre Jocurile Olimpice de la Rio. Spitz a provocat-o pe Nadia. I-a adus un echipament similar cu cel purtat de Nadia în 1976 şi a rugat-o să repete exerciţiul de la sol din 1976. La 54 de ani, Comăneci s-a mişcat incredibil în studioul TV fiind aplaudată în picioare.

Nadia Elena Comăneci (n. 12 noiembrie 1961, Onești, România) este prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică, fiind considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile. A castigat cinci medalii olimpice de aur. Este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

Ea s-a retras din activitatea competițională după Jocurile Olimpice din 1980 de la Moscova. În noaptea de 27/28 noiembrie 1989 a trecut ilegal granița româno-maghiară, solicitând azil politic guvernului Statelor Unite. În 1994, s-a logodit cu gimnastul american Bart Conner și s-a întors în România pentru prima dată de la plecare. Comăneci și Conner s-au căsătorit în România în luna aprilie a anului 1996. Amandoi sunt proprietarii Academiei de Gimnastică Bart Conner Gymnastics Academy, Perfect 10 Production Company și ai câtorva magazine de echipamente sportive, precum și editori ai Revistei de Gimnastică Internațională.

 

Adaugă părerea ta

comentarii

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.