Mancăm mai mult decat ne permite bugetul nostru caloric. Kilogramele în plus sunt mancatul pe datorie, pe credit.

0
525

Kilogramele în plus sunt mancatul pe datorie, pe credit. Mancăm mai mult decat ne permite bugetul nostru caloric. Trebuie sa invatam sa facem diferenta între mancatul ca necesitate a corpului și mancatul emoțional. Trebuie să învățăm să ne disciplinăm apetitul. Orice adult are nevoie de o pauză de cel puțin cinci ore între mese, timp în care nu mai mesteca nimic. Să înțelegem că există un buget caloric al fiecărui om și dacă mancăm mai mult decat are nevoie organismul, ne îngrășăm. 

Da, oamenii își doresc să fie mai slabi decat greutatea lor ideală. Kilogramele în plus duc la concluzia simplă că, dacă de maine vrei să slăbești, trebuie să scazi cu 30% aportul de mancare dintr-o zi. Acest fapt necesita conștientizarea și asumarea cantității de mancare dintr-o zi. Dar suntem dispuși să-l facem? Este o muncă individuală. Ori din trei mese faci să rămană două, ori elimini ronțăielile dintre mese, sau mananci la o masă două feluri în loc de unul singur…E o chestiune de decizie a ta personală, dar trebuie să înțelegem că aceasta trebuie respectată pentru totdeauna, nu doar timp de trei luni. Ințelege că organismul tău are o limită energetică pe care o poti consuma. Dacă tu îi dai mai mult, el nu are ce să facă cu caloriile in plus, si le transformă în grăsime. E o chestiune de respect pentru trupul nostru. El ne arată în oglindă rezultatul faptelor noastre. Acestea sunt explicatiile kilogramelor noastre.

Mancatul in plus nu mai inseamna satisfacerea foamei, ci a starii de bine din punct de vedere emotional, dar care este un mijloc neeficient pentru corpul nostru. Este esential sa ne fie bine in pielea noastra! Sa nu lasam serviciile de sanatate, de medicamente, sa profite de noi! Avem capacitatea de a ne gasi un echilibru.

Produsele se împart în două categorii: comestibile și necomestibile. Daca vorbim de un produs necomestibil, nici măcar nu mai e nevoie să discutăm despre el; iar daca altul e comestibil, înseamnă că e bun, sănătos. Totul ține de cantitate și de frecvență. Sa nu trecem totusi la alta problema, si anume – ortorexia (dorința de a manca excesiv de sănătos). Acordand prea multa atentie mancarii, in mod absurd si obsesiv, intelegem ca exista un dezechilibru emoțional, psihic. Consumam prea multa energie in raport cu alte aspecte importante din viata noastra.

Si totusi, hai sa mancam sanatos. Sa invatam sa ne pozitionam fata de mancare. Organismul poate digera bine, dar respecta-ti corpul cu preparatele pe care le consumi.

Adaugă părerea ta

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.