O ANACONDA uriaşă a oprit traficul fiindcă a vrut să traverseze şoseaua. VIDEO aici…

0
1550

Pe o sosea din Brazilia, o anaconda a devenit pietonul principal! Reptila a fost cea care a oprit traficul. Soferii au fost nevoiti sa opreasca masinile pentru ca anaconda sa traverseze fara probleme drumul. A durat cateva minute bune pana cand reptila a trecut, gratios, soseaua. A fost insa o placere sa fie urmarita si filmata de spectatori!
Capacitatile si adaptariile sale perfecte la mediu sunt secretul prin care marele sarpe verde al mlastinii a reusit sa supravietuiasca si sa prospere in cea mai mare aglomeratie de vietati si plante din lume.
Pentru ca este cel mai mare reprezentant al familiei serpilor boa, fermierii venezueleni si brazilieni il denumesc boa verde, datorita culorii sale, sau boa de apa, cu trimitere directa la mediula acvatic in care traieste acest colos cu solzi. Un adult de anaconda verde este cu adevarat o priveliste care nu va fi niciodata uitata. Termenul definitoriu al acestui rege al serpilor este puterea. Un anaconda este un sarpe masiv la propriu, o femela adulta are un corp la fel de gros ca al unui om, poate atinge o lungime maxima de peste 9 metri, si o greutate incredibila de 250 kilograme! Diametrul corpului unui anaconda adult poate depasi 30 cm si se poate mari considerabil atunci cand sarpele a inghitit o prada.
Traind si vanand in mlastinile putin adanci, acest mediu permite serilor anaconda mobilitatea si manevrabilitatea corpului masiv a carui greutate absoluta nu le-ar permite sa vaneze cu succes in mediul terestru sau arboricol. Anaconda are o culoare verde-maslinie patata cu puncte negre. De alungul capului serpii anaconda au cate o dunga distincta de culoare portocalie. Pe abdomen desenul solzilor este alcatit dintr-o combintaite de pete si dungi neregulate de culoare neagra pe un fond galben-verzui.  Datorita temperamenului lor agresiv anacondele sunt totusi cei mai putini intalniti serpi constrictori detinuti in captivitate. Orice herpetolog pasionat va marturisi ca un piton sau boa este mult mai prietenos cu omul decat un anaconda.

Adaugă părerea ta

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.