Pentru prima oară, europeanul cu cea mai înaltă poziție politică nu va mai fi un bărbat, ci o mamă a șapte copii.

0
261

Ursula von der Leyen este prima femeie care va deveni şefa Comisiei Europene, forul executiv al construcției europene. Pentru prima oară, europeanul cu cea mai înaltă poziție politică nu va mai fi un bărbat, ci aceasta femeie germanca.

Ursula von der Leyen ar putea deveni președintele Comisiei Europene, desi munca sa la ministerul apărării german este considerată un eșec în țara natală. Folosirea unor experți externi la minister a atras o anchetă pe numele său, o altă investigație se referă la atribuirea suspectă a unor contracte de milioane de euro și este acuzată de plagierea lucrării sale de licență în studii medicale, potrivit Politico.eu.

S-au făcut pași importanți în emanciparea femeii în ultimii ani, pe tot pamantul. Abia acum patru ani Arabia Saudită le-a permis femeilor să voteze și să candideze la alegeri locale; Portugalia le-a oferit femeilor acest drept abia în 1976, iar Elveția, în 1971. ”Empowering women” e o expresie greu de tradus în română. Femeile au deja puterea, dar multe nici nu știu și de aceea e nevoie de o politică de sus care să lucreze la asta. Și e nevoie de adevărate modele feminine în toate domeniile. 

Născută la Bruxelles, unde și-a petrecut și prima parte din viață, până la 13 ani, Ursula vor der Leyern vine dintr-o familie nobilă, tatăl ei fiind la rândul său politician. Mai mult decât atât, acesta a lucrat, la un moment dat, tot în cadrul Comisiei Europene, fiind șef de cabinet. Ursula von der Leyen este căsătorită cu Heiko von der Leyen, un profesor de medicină și CEO-ul unei companii de inginerie medicală. Soțul ei face parte dintr-o celebră familie de aristocrați din Germania, von der Leyen, cu afaceri industriale și cu renume pe piața producției de mătase.

Ursula von der Leyen impresionează și prin faptul că este mama a 7 copii. Mulți o dau ca exemplu de femeie puternică, care le poate face pe toate, având în vedere cariera ei impresionantă și numărul de copii. 
Ursula von der Leyen a luptat încă de la începutul carierei sale pentru politicile de susținere a familiilor tinere și mai ales a copiilor. 
Ursula von der Leyen (60 ani), ministrul german al Apărării, ar putea deveni prima femeie care va prelua președinția Comisiei Europene. Cariera sa politică nu este lipsită de controverse însă, iar cei care o critică cel mai aprins sunt chiar nemții.Adaugă părerea ta

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.