Zidul intelepciunii

0
1300

La un proaspat descoperit ‘zid al intelepciunii’, scria “Loc de dat cu capul”.    Si in caractere mici, se preciza ca orice prost care da un cap acolo, se desteapta pe loc. Erau multi turisti adunati, dar nimeni nu incerca macar sa dea un cap acolo, gandindu’se ca e vreo gluma proasta. Deodata vine un nebun in zig-zag printre turistii adunati acolo si se loveste cu capul de locul cu pricina. Ridicand privirea din pamant, nebunul zice:
– Judecand dupa multimea adunata aici si durerea acuta pe care o simt in regiunea parietal-occipitala a craniului, rezulta ca sunt victima unui incident nefericit cu acest zid, datorata in mare parte acestei deformatii benigne de care se pare ca sufar la membrul inferior drept, numita metatarsus varus!
Turistii incep sa aplaude zgomotos, nevenindu’le sa creada minunea!
O blonda din multime isi face curaj, merge spre locul cu pricina si frige si ea un cap in zid. Un siroi de sange i se prelinge din frunte. Punand mana pe rana, blonda se intoarce catre multime si spune:
– Nerespectand principiul al III-lea al mecanicii lui Newton, nu am luat in consideratie forta de reactiune al celui de’al doilea corp, in acest caz zidul. Sangerarea astfel creata ar trebui sa se opreasca de la sine in maximum 30 de minute, neaplicand nici un fel de bandaj pentru a o opri. As pierde 150 ml de sange. In caz contrar, aceasta ar fi o indicatie clara asupra unei leucemii.
Lumea muta de uimire, ropote de aplauze, fotografii.
La scurt timp apare un politist pe motocicleta:
– Sergent major Secheleanu, ce se intampla aici?
Unul din multime, tragandu’si sufletul, incearca sa’i explice minunea cu zidul politistului.
– Pe cine prostiti voi acilea? Ia uite grade aci pe uma…Ia sa va demonstreze baiatu…si da un cap zdravan de zid, de’l darama…
– Ooops!! exclama ironic intorcandu’se spre multime. Ghinion, s’a stricat! zice razand…
La care cascheta de pe capul lui incepe sa vorbeasca:
– Ghinion ai tu, ca ai ramas un prost incurabil.

Adaugă părerea ta

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.